Medical tapen


Medical taping, Fysio tape of Kinesio tape (elastische tape of gekeleurde tape) is een relatief nieuwe en revolutionaire manier van functioneel tapen. Het is gebasseerd op principes uit diverse disciplines zoals fysiotherapie en kinesiologie. De werking berust op activering van neurologische en circulatoire systemen.

Spieren zorgen niet alleen voor de beweging van het lichaam, maar regelen ook de veneuze en lymfatische circulatie, de lichaamstemperatuur, etc. Wanneer spieren niet naar behoren werken kan dit leiden tot verschillende soorten klachten. FysioTaping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar bij een actieve behandeling. Wereldwijd wordt deze behandelmethode succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportverzorgers.

Bij overbelasting, blessures, chronische aandoeningen ontstaat er drukverhoging in de weefsels met als gevolg prikkeling van pijn- en druksensoren. Hierdoor kan pijn, stijfheid zwelling en tonusverhoging ontstaan. Conventionele tape is ontworpen om beweging van spieren en gewrichten te beperken. De liftende werking van Medical of fysio Tape stimuleert de afvoer van vocht en zorgt voor druk en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd.

 Fysio Tape kenmerkt zich door een specifieke samenstelling. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid met een aantal kenmerkende eigenschappen zoals:

Als je twijfelt of tapen wel iets is voor jou, kun je altijd bellen voor een advies.

Tel: Fysio Marlies Arkema:06-13607412.

 

Bron: www.medicaltape.nl

Zie ook: www.medicaltapingconcept.nl

www.menstruatiepleister.nl