Wie ben ik en waar ga ik voor


Na 20 jaar veel ervaring opgedaan te hebben op diverse werkplekken, ben ik in januari 2013 een solopraktijk Fysio Marlies Arkema begonnen. Ik zit in Leeuwarden , in de wijk Âldlân in de boerderij aan de Hempenseweg 2A.

Ik vind het belangrijk om goed naar het verhaal van de patiënt te luisteren en een uitgebreide anamnese af te nemen. Hierbij streef ik ernaar om alle gegevens, testen en onderzoeken mee te nemen en met aandacht te behandelen. Tevens kijk ik niet alleen naar het aangedane lichaamsdeel of de pijnlijke plek, maar probeer verder te kijken. Omdat ik denk in bewegingsketens, betrek ik het hele lichaam bij de behandeling.

Fysiotherapie met meer aandacht voor de patient.

Ik kan met diverse manuele behandeltechnieken een wervelkolom of een gewricht rechtzetten, pijn verminderen, balans brengen in het lichaam. Via diverse bindweefsel- en fascia technieken kan ik het zachte weefsel oppervlakkig of dieper behandelen. Dit alles kan ik complementeren met elastische fysio tape. Door middel van spier- en bewegingstestjes controleer ik m’n eigen handelen.

In de kleinschalige praktijk wordt voornamelijk in de behandelkamer behandeld.  Ik heb contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Ik ben aangesloten bij de klachtenregeling van ons genootschap KNGF.